Psikologët besojnë se përshtypja e parë e dikujt për tjetrin formohet brenda sekondave të para të takimit. Dhe, përshtypja e parë nuk të gënjen. Me aq shumë sa njerëzit komunikojnë, është e mundur që edhe ata që mund të kemi shumë përzemër, do të na acarojnë në një pikë të bisedës për shkak të fjalëve që thonë.

“Pa të ofenduar, por…”

Dëshira për të forcuar vlerësimin tuaj me koston e njerëzve të tjerë, nuk është gjëja më e mirë për të komunikuar. Nëse e shikoni se një person po e bën këtë, sigurohuni që të mbroni veten me argumente për të mbështetur mendimin tuaj, por mos u tregoni negativë.

“Po ti, e di çfarë më ka ndodhur mua?”
Theksimi i dallimeve është një mënyrë e keqe për të komunikuar. Kur flisni me njerëz, nuk ka rëndësi nëse sapo i keni takuar ata ose nëse i keni njohur për ca kohë, është më mirë të theksoni gjërat që ju bashkojnë. Për shembull, nëse shoku juaj po ju tregon për diçka që është e rëndësishme për ta dhe ju nuk mendoni se është interesante, mos u përpiqni t’i kushtoni vëmendje vetes duke thënë diçka si: “Sidoqoftë. A e dini se çfarë më ka ndodhur? ” Kjo frazë zhvlerëson përvojën dhe emocionin e personit tjetër. Ka mënyra të tjera të sjellshme për t’i thënë dikujt që dëshiron të ndryshosh temën e bisedës.

“Kurrë nuk do të blija diçka të tillë”
Të qenit kategorik është një mënyrë e shkëlqyeshme për të humbur miqtë. Kur njerëzit veprojnë sikur të jenë më të mirë se ose mbi ato që flet personi tjetër, kjo është një shenjë e epërsisë dhe arrogancës. Kjo sjellje mund të jetë shumë e neveritshme, informon abcnews.al.

“Unë e di se çfarë është më e mira për ty.”
Një nga manipulimet më të rrezikshme është kur njerëzit përpiqen të bëjnë diçka të duket sikur vjen nga kujdesi dhe dashuria. Njerëz të tillë bëjnë një përshtypje të mirë sepse ata duken sikur duan që ne të jemi në rregull. Por në fakt, ata thjesht po hedhin probleme mbi ne.

“Të thashë” ose “E dija”
Asnjëherë nuk është kënaqësi të flasësh me njerëz që veprojnë sikur të jenë më të zgjuar dhe më të mirë se ti. Të përpiqesh të jesh më i miri se të gjithë nuk është strategjia e duhur për ndërtimin e marrëdhënieve të forta dhe afatgjata.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu