Në Shtetet e Bashkuara, një fëmijë bullizohet në çdo 7 minuta. Studimet mbi bullizimin e fëmijëve kanë zbuluar se këto incidente mund të jenë shkatërruese. Fëmijët që bullizohen janë shumë të ngjarë të lënë shkollën, të përjetojnë probleme shëndetësore si dhimbje koke, dhimbje stomaku dhe pagjumësi. Ata gjithashtu janë të ekspozuar nga një rrezik i lartë ankthi dhe depresioni.

Për 8-vjeçarin Cavanaugh Bell, këto statistika ishin shumë reale. Pasi u bullizua në shkollë, ai u bë i ndrojtur, ndaloi të hante dhe shpesh herë i kalonte në mendje ideja e vetëvrasjes. Por Bell nuk donte vetëm të gjente një mënyrë për t’i mbijetuar bullizimit, ai ishte i vendosur të ndihmonte dhe të tjerët. Me ndihmën e nënës, Llacey Simmons, Bell themeloi Cool & Dope, një organizatë jofitimprurëse e përkushtuar për zhdukjen e bullizmit dhe mbështetjen ndaj njerëzve në nevojë.

Për Simmons, ndihma e djalit të saj me përpjekjet e tij filantropike, ishte një zgjedhje e lehtë. Si një nënë me kohë të plotë dhe një ish-viktimë e bullizmit në fëmijëri, misioni është afër zemrës së saj.

“Ndjeva se kisha nevojë të gjeja një mënyrë për të ndihmuar jo vetëm të shërohej, por edhe për të shëruar fëmijën brneda meje, dhe, në atë proces, të fuqizoja njerëzit e tjetë të ishin katalizatori që na nevojiten për ndryshim”, tha Simmons, informon abcnews.al.

Eksperienca e Simmons si një sipërmarrëse dhe filantropie, i dh asaj aftësinë dhe njohur teknike për të mbështetur ëndrrat e dajlit të saj. Kur vjen fjala për fushatën “Cool &Dope”, Bell është në krye. Simmons ndihmon Bell të sjellë idetë e tij në jetë me një strategji pesë hapëshe të quajtur “MAGIC Process”. Procesi funksionon kshtu:

M- Motivim: Simmons dhe Bell diskutojnë së bashku pse problemi është i rëndësishëm për t’u adresuar.

A-Veprimi: Nënë e bir mendojnë për veprimet që duhet të ndërmarrin për zgjidhjen e problemit

G- Bujaria: Ata krijojnë idetë më të mirë dhe mënyra më ndikuese që mund të ndihmojnë

I – Përfshirje: Pasi të zgjidhet një mënyrë veprimi, të tjerët ftohen të dhurojnë ose të bëhen vullnetarë.

C – Ndryshimi: Fushata ekzekutohet dhe ndahet me botën për të filluar krijimin e ndryshimeve

“Qëllimi ynë ka qenë gjithmonë të frymëzojmë njerëz të tjerë. Misioni ynë ka qenë gjithmonë të jemi shembuj për të ndihmuar njerëzit e tjerë të bëjnë mirë, sepse ne nuk mund ta ndryshojmë botën të vetëm”, tha Simmons.

Për të zgjeruar arritjen e misionit të tyre, Bell dhe Simmons kanë krijuar ‘Positivity Creators’, një klan me të rinj dhe prindër që përfshihen në mënyrë aktive në mision.

Pavarësisht nga suksesi i Cool & Dope, drejtimi i një organizate jofitimprurëse ka sfidat e saj si për Bell ashtu edhe për Simmons. Simmons vëren se është marrë një qasje më jo-tradicionale për prindërit për të siguruar që Bell mund të ndjekë ambiciet e tij pa qenë nën presion shumë të madh në një moshë kaq të vogël, informon abcnews.al.

“Frika më e madhe është balancimi i vazhdueshëm i pjesës filantropike të tij me të qenit një fëmijë 8- vjeçar. Ai e di që, në çdo moment, nëse ndihet se dëshiron të ndalojë Cool & Dope, mund ta bëjë këtë. Por ai vazhdimisht po më kujton se kjo është ajo që ai mendon se duhet të bëjë ”, tha Simmons.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu