Hetimet e policisë italiane kanë zbuluar se si funksiononte trafiku i drogës, kryesisht heroinës në zonën e Padovës. Drejtuesi i organizatës është Jamel Chebbi, i njohur ndryshe si “Jack” ose “Michael Jackson”, 49 vjec me origjinë nga Tunizia, i cili është arrestuar. Ai bashkëpunonte me shqiptarë dhe italianë ndërsa pika kryesore e trafikimit të drogës ishte në Padova.

Hetimet

Gjithçka filloi në vitin 2020 me disa raporte të tregtimit të drogës në zonën Mortise, në Padova, pas së cilës policia identifikoi një tunizian (tashmë i njohur për policinë, por është arratisur) dhe më pas arrestoi një koleg të tij, i identifikuar si Paduan Franco Inglese, shkruajnë mediat italiane.

Përgjimet telefonike dhe mjedisore, ndjekja dhe xhirimet video konfirmuan dyshimet, duke çuar në arrestime të dorës së dytë. Fllimisht ishte personi që binte në kundërshtim me Ingelese dhe disa ditë më vonë, më 28 tetor u arrestua korrieri shqiptar, i identifikuar si Memaj. Ai kishte 750 gram heroinë me vete.

Lëvizjet e Memajt bënë të mundur gjetjen e vendit ku përgatitej droga, në provincën Bosaro të Rovigos, ku u sekuestruan edhe 32 kilogramëve heroinë.

Korrieri Memaj

Arrestimi i Inglese detyroi pjesën tjetër të bandës të riorganizohej, duke ndryshuar numrat e telefonit, duke lëvizur heroinës dhe duke zëvendësuar figurën e bashkëpunëtorit. Por arrestimi vendimtar ishte pikërisht ai i Memajt, së bashku me disa shënime të sekuestruara brenda rafinerisë Bosaro. Memaj ishte korrieri i bandës dhe ishte vetë ai që kontribuoi në hetime, duke u shpjeguar hetuesve kuptimin e një shënimeve të shkruajtur në fletore, të cilat përmbanin të dhëna të kontabilitetit, klientit dhe dorëzimit. Kështu doli që dërgesat e Memaj në Padova kishin filluar në 13 korrik 2020 dhe, për disa muaj, arrinin në 47 kg heroinë dhe gjysmë kilogram kokainë, kundrejt pagesave prej 260 mijë euro.

Drejtuesi i grupit

Për kë ishte menduar e gjithë kjo heroinë? Kreu i bandës Jamel Chebbi, 49-vjeçari tunizian ishte drejtuesi i grupit të quajtur “Jeta”. Ai koordinoi blerjen dhe shitjen pasuese, pa e ekspozuar kurrë veten: ai dërgoi bashkëpunëtorët e tij, përfshirë Franco Inglese, për të marrë heroinën, të cilën më pas ua besoi dy shitësve, të njohur si Karim dhe Triki, gjithashtu tunizianë. Të gjithë i referoheshin Chebbi si “shefi”. Pas arrestimit të Inglese, Chebbi u shqetësua se si të frenonte pasojat dhe të shmangte lidhjen me të.

Shitësit

Inglese, sapo e mori drogën, ua dorëzoi shitësve me pakicë dhe personalisht shiti një pjesë të tij. Për këtë, u shoqërua nga ndihmësi i tij, i cili arrinte të siguronte takime të ndryshme. Ai paralajmëroi pjesën tjetër të grupit kur Inglese u arrestua. “Karim” dhe “Kalonga” janë hallka e fundit në zinxhir, ata që janë përgjegjës për përgatitjen e dozave dhe rishitjen e tyre me pakicë. Të ardhurat nga shitja iu dorëzuan Chebbit.

Trafiku nga Shqipëria

Persona të tjerë me origjinë shqiptare ishin të përfshirë në zinxhirin e furnizimit me heroinë. Kjo u zbulua nga disa vëzhgime të kryera në tetor të vitit 2020 në Modena. Korrieri Memaj u dha disa kilogramë Ervis Haskos dhe Ingrit Ballshit. Ballshi rezulton përfshirë në të kaluarën në trafik heroine dhe kokainë nga Shqipëria në Itali.

Pesë të dyshuarit e fundit kishin role të vogla, kryesisht “shoferë taksie” për pjesën tjetër të grupit. Kërkimet e kryera në orët e fundit kanë bërë të mundur arrestimin e El Chebbit, i cili kishte me vete heroinë të karamelizuar gati për t’u shitur.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu