Nëse mendimi juaj i parë gjatë leximit të titullit do të ishte “më mirë do të ishte përmirësimi i shefit tim të tanishëm”, nuk jeni të vetmit.

Mbi të gjitha, një sistem softuer i inteligjencës artificiale (AI)  mund të jetë më i aftë të organizojë stafin, pa ngatërruar pushimet tuaja.

Dhe marrja e disa reagimeve të paanshme nga një menaxher i cili nuk mund të akuzohet se e ka personale me ju ose duke favorizuar stafin tjetër me një ndryshim të këndshëm, informon abcnews.al.

Sidoqoftë, për ata që i kanë parë filmat Terminator shumë shpesh, mendimi për një kompjuter  ose robot duke ju drejtuar, është gjithashtu i detyruar të rrisë frikën se makineritë rrezikojnë të marrin kontrollin.

Megjithatë, kjo shpërfill faktin që ne tashmë kalojmë shumë kohë duke iu bindur makinerive dhe as nuk e mendojmë, jo më të shqetësohemi.

Jeff Schwartz, një partner i vjetër i firmës së konsulencës dhe auditimit të biznesit Deloitte, dhe një këshilltar global për të ardhmen e punës, tregon se një makinerie të thjeshtë të përditshme, ne i bindemi pa menduar.Një semafor ishte punë, dikur ishte një person që qëndronte aty duke drejtuar makinat. Por tani shumë qartë është e dukshme se është një makineri që po bëhet akoma më inteligjente, sepse po vendosin AI në semaforë në mënyrë që të përgjigjen sa më mirë në varësi të niveleve të trafikut”, thotë ai.

Pra, duket se ne jemi plotësisht të gatshëm për të marrë urdhra nga një makineri në disa situata të përcaktuara qartë

Ajo që ka ndodhur gjithnjë e më shumë vitet e fundit, është se shumë prej nesh, janë të urdhëruar nga kompjuterët me të cilët punojnë. Dhe ekspertët thonë se kjo gjë sa vjen dhe rritet.

Merrni firmën e taksive Uber. Nuk është një burrë apo grua që u jep punë shoferëve. Bëhet automatikisht nga sistemi softuer AI i kompanisë.

“Është shumë e vështirë që një makineri të tejkalojë performancën më të mirë të shefave … por nuk është shumë e vështirë që AI të jetë një alternativë e mirë ndaj një shefi vërtet të këqij.”

Schwartz thotë se shpresa e tij është që shefat AI mund të ndihmojnë homologët e tyre njerëz për të përmirësuar performancën e tyre. Ai thotë se kjo është për shkak se gjërat kompjuterike do të bëjnë më shumë gjëra të mërzitshme, përpilojnë lista, vendosin detyrat e thjeshta, kryejnë monitorimin fillestar të performancës, etj.

Kjo do t’u mundësojë shefave njerëz të përqendrohen në drejtuesit më të mirë të ekipit.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu