Gjatë një konference në Greqi, sipas profesorit të shkollës së Mjekësisë të Universitetit të Athinës, shkalla e transmetimit të koronavirusit në qendrat e mëdha urbane mbetet e ulët.

Një anëtar i komitetit të ekspertëve të Ministrisë greke të Shëndetësisë, paralajmëron se rastet aktive janë ende shumë të larta, edhe pse ka një rënie të infeksioneve të reja prej 15-20% në Athinë dhe 20-22 % në Selanik.

Rastet e reja aktive janë konfirmuar si infeksione ku ende nuk kanë përfunduar ciklin 14-ditor të izolimit në shtëpi. Magiorkinis u bëri thirrje publikut që të jenë jashtëzakonisht të vëmendshëm, veçanërisht banorët e qyteteve dhe fshatrave.

”Ekziston gjithashtu një ulje e lehtë e infeksioneve të reja te njerëzit e moshës 65 vjeç e lart. Një ulje në numrat e sëmundshmërisë, megjithëse me një ritëm më të ngadaltë se javën e kaluar. Fakti që ata nuk jetojnë në qytete të mëdha nuk do të thotë që virusi nuk do t’i prekë”, tha ai.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu