Covid-19 ka të ngjarë të jetë një problem “për disa dimra të ardhshëm”, thotë zyrtari kryesor mjekësor i Anglisë

Covid-19 ka të ngjarë të jetë problem edhe për disa dimra të ardhshëm, pavarësisht programeve të vaksinimit. Kështu është shprehur zyrtari kryesor i shëndetësisë për Anglinë, Chris Whitty, gjatë një konference shtypi të hënën.

“Kjo është diçka që duhet ta shohim për një kohë të gjatë dhe, sipas mendimit tim, ka të ngjarë të jetë një problem veçanërisht gjatë dimrit për disa vite të ardhshme,” tha Whitty.

Kryeshefi mjekësor për Britaninë e Madhe tha se sëmundjet e tjera të rrugëve respiratore, për të cilat ka vaksina, ende shkaktojnë një numër të konsiderueshëm vdekjesh çdo vit – dhe kështu do të veprojë edhe Covid-19, sipas tij.

“Kam frikë, për të ardhmen e parashikueshme, koronavirusi do të shtohet në atë listë të gjërave që ata që janë të prekshëm, edhe përkundër vaksinimit, mund të jenë në rrezik,” tha ai.

“Ne vaksinojmë kundër gripit, vaksinojmë kundër pneumonisë pneumokoksike dhe akoma ka raste dhe ka vdekje,” shtoi Whitty.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu