Disa prej prindërve iu duket diçka e lezetshme kur të vegjlit e tyre flenë paqësisht me gojë të varur. Sidoqoftë, frymëmarrja nga goja tek fëmijët nuk është aq e pafajshme sa mund të duket në shikim të parë. Në fakt, mund të tregojë probleme të caktuara mjekësore dhe mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore.

Frymëmarrja përmes gojës gjatë gjumit nuk është normale.
Ka shumë arsye mjekësore që mund ta bëjnë një fëmijë të marrë frymë përmes gojës, siç mund të jetë bllokimi i hundëve, inflamacioni apo pengesa të ndryshme si për shembull polipet. Sipas mjekëve, frymëmarrja nga goja mund të shkaktojë një shfaqje të apneas së gjumit (ose të përkeqësojë apnea e gjumit nëse personi tashmë), dhe kjo është një nga pasojat më të rënda shëndetësore të këtij zakoni të frymëmarrjes.

Shkakton tharjen e buzëve dhe prishjen e dhëmbëve.
Kur marrim frymë përmes gojës, rrjedha e ajrit than buzët dhe të gjithë gojën, duke përfshirë mishrat. Si rezultat, ka ndryshime në bakteret që jetojnë natyrshëm në gojën tonë, të cilat mund të shkaktojnë prishjen e dhëmbëve dhe probleme me mishrat.

Shkakton probleme të tjera të dhëmbëve dhe nofullës.
Zakoni i përdorimit të gojës në vend të hundës për të marrë frymë sjell një sërë problemesh ër dhëmbët dhe nofullën. Dhëmbët e shtrembër apo vendosja e nofullës prapa janë disa arsye. Si rezultat, fytyra zhvillohet në mënyrë të pafavorshme, duke bërë që mjekra të duket më e vogël dhe hunda të duket më e madhe.

Fytyra bëhet më e gjatë dhe e ngushtë.
Sipas  studimeve, frymëmarrja e lartpërmendur e gojës dhe qëndrimi i ulët i gjuhës bëjnë që pjesa e poshtme e fytyrës të bëhet më e gjatë. Këto karakteristika janë mjaft të spikatura tek fëmijët pas moshës 5 vjeç. Përveç gjysmës së poshtme të zgjatur të fytyrës, frymëmarrja nga goja mund të çojë në të ashtuquajturën fytyrë konvekse me një mjekër të vogël dhe ballë të pjerrët. 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu