Gjykata e Tiranës ka rrëzuar vendimin e prokurorisë për të sekuestruar regjistrat e regjistrimit të nxënësve dhe studentëve të shkollat e kompanisë “Turgut Ozal”.

Prokuroria i kishte sekuestruar regjistrat për të provuar që numri i nxënësve ishte i njëjtë me ato të deklaruar. Por gjykata e ka konsideruar vendimin të padrejtë dhe regjistrat i janë kthyer kolegjit.

Gjykata e ka konsideruar shkelje këtë veprim, ashtu siç kishin paralajmëruar avokatët duke kërkuar heqjen e sekuestros mbi regjistrat, të vendosur disa muaj më parë.

Prokuroria ka nisur një hetim ndaj kolegjeve turke disa muaj më parë, veprim i cili është konsideruar gjerësisht si një veprim me prapavijë të fortë politike dhe i ndikuar nga fuqi të huaja.

Deri më tani, prokuroria nuk ka arritur të vërtetojë akuzën për pastrim parash ndaj këtyre shkollave.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu