Bregdeti shqiptar ka qenë i mbushur me specie të ndryshme këtë vit, ku më të zakonshmit kanë qenë disa lloje peshkaqenësh.

Së fundmi, në rrjeat e peshkatarëve ka rënë pëeshkaqeni blu. Ata e përshkruajnë atë si mjaft të rrezikshëm dhe grabitqar.
Peshkaqeni u kap në lumin Vjosë, rreth tre milje nga bregu i detit.
Ai rrin kryesisht në ujëra të thella dhe peshon maksimumi deri në 4 kv.