Pesë persona dyshohet se kanë vdekur dhe qindra të tjerë, përfshirë fëmijët, u sëmurën rëndë pasi hëngrën pulë të kontaminuar të importuar nga Polonia.

Mishi u shit nga supermarkete të mëdha në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar gjatë vitit të kaluar.

Rreth 480 njerëz dihet se janë sëmurë me helmim nga mishi i pulës dhe më shumë se një në tre të sëmurë kishin nevojë për trajtim spitalor.

Produktet e përpunuara të pulës zakonisht blihen nga prindërit si një vakt i lirë dhe i lehtë për fëmijët. Rreth 44 përqind e viktimave ishin të moshës 16 vjeç.

Deri në pesë persona kanë vdekur pasi kanë ngrënë pulë të kontaminuar nga Polonia. Konsumatorëve u është thënë që të shmangin ngrënien e grupeve të caktuara të produktit SFC’s Take Boeless Bone për SFC.

Në mënyrë domethënëse, vëzhguesit e shëndetit publik thonë se infeksioni i mishit të pulës është regjistruar si një shkak kontribues i vdekjes në të paktën një rast.

Ka pasur edhe katër vdekje të regjistruara të tjera të lidhura me to, megjithatë nuk është e qartë nëse infeksioni nga mishi i pulës ishte një faktor.

Shëndeti Publik Anglia refuzoi të jepte ndonjë detaj mbi moshën, gjininë ose vendndodhjen për këtë grup, duke i lënë familjet e mjeruara në errësirë ​​për rrethanat e plota.

Agjencia e Standardeve të Ushqimit (FSA) ka lëshuar një paralajmërim mbi konsumimin e dy produkteve të pulave SFC, të cilat përdorin paketim që imiton KFC.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu