KATEGORIA

INFO Mjedis

Gramshi turistik, pastrimi në zonat rurale sfida e madhe e bashkisë

Menaxhimi i plehrave dhe mbetjeve urbane vazhdon të mbetet problem shqetësues për bashkinë Gramsh. Nga vëzhgimet në terren, por edhe nga raportimet e qytetarëve përmes...

Agjensia Rajonale e Mjedisit spostohet në Berat, Elbasani harrohet si vatër ndotjeje

Reagojnë qytetarët dhe ambientalistët: Vendimi nuk u konsultua me grupet e interesit Ndonëse një nga qytetet më të ndotura në Shqipëri, Elbasanit i “zhduken” institucionet...

Na ndihmoni të investigojmë pasojat e shkaktuara nga HEC-et

Përgjatë dekadës së fundit, me dhjetra koncesione për ndërtime hidrocentralesh të vegjël janë miratuar për bashkitë e Librazhdit, Gramshit dhe Elbasanit –përfshirë edhe zonat...

Jo djegie por riciklim: Sfida e Peqinit për pastrimin e plehrave

Raportimet e qytetarëve ngrenë shqetësimin për menaxhimin e mbetjeve, sidomos në periferi dhe zonat rurale. Menaxhimi i mbetjeve urbane përbën edhe shqetësimin më të madh...

GJELBËRIMI URBAN DHE AKTUALITETI

  Nga Ahmet MEHMETI Gjelbërimi urban është një faktor shumë i rëndësishëm që ndikon në mirëqenien e komunitetit me shërbimet e shumta që u ofron...

Zhurmat si një ndotje akustike e rrezikshme për shëndetin e njeriut

  Nga Hyqmet Zane Ka qenë një këngë që këndohej për Tiranën “Zhurmë, zhurmë, shumë zhurmë” dhe më pas “Tirona jonë…” etj, a thua se...

Nisma! Qytetarët raportojnë për ndotjen e mjedisit përmes InfoElbasani

Nëse jeni dëshmitar apo i prekur nga ndotjet e shkaktuara nga industritë e rënda, nga ndotja e lumenjve, nga prerja e paligjshme e pyjeve...

Lajmet e fundit