Indeksi i Pasaportave Henley bazohet në të dhënat e siguruara nga Autoriteti Ndërkombëtar i Transportit Ajror (IATA) dhe mbulon 199 pasaporta dhe 227 destinacione.

Pasaportat më të fuqishme në 2021 janë:

Japonia (191 destinacione)
Singapori (190)
Koreja e Jugut, Gjermania (189)
Italia, Finlanda, Spanja, Luksemburgu (188)
Danimarka, Austria (187)

Suedia, Franca, Portugalia, Holanda, Irlanda (186)
Zvicra, Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Norvegjia, Belgjika, Zelanda e Re (185)
Greqia, Malta, Republika Çeke, Australia (184)

Kanadaja (183)
Hungaria (181)

Pasaportat më të dobëta

Koreja e Veriut (39 destinacione)
Libia, Nepali (38)
Territoret palestineze (37)
Somalia, Jemeni (33)
Pakistani (32)
Siria (29)
Iraku (28)
Afganistani (26)

Ku pozicionohet Shqipëria?

Shqipëria renditet në vendin e 52 me 114 destinacione. Ajo vjen pas vendeve të rajonit, Serbisë në vendin e 38, dhe Malit të Zi e Maqedonisë së Veriut, të cilat renditet në vendin e 45 (me 124 destiancione). Ndërsa lë pas Kosovën, në vendin e 102 (40 destinacione).

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu