Leonardo di Caprio para disa muajsh i kushtoi një status në llogarinë e tij në Instagram mbrojtjes së lumit Vjosa në Shqipëri. E ky gjest i aktorit u duartrokit dhe u përqafua nga të gjithë shqiptarët ku ripostuan statusin e tij duke i shprehur falenderimet e tyre.

Së fundmi edhe këngëtarja me famë botërore Ellie Goulding ka  reaguar për lumin Vjosa.

Nëpërmjet  një video të shpërndarë në Instagram ku flitet për rëndësinë e lumenjve dhe reagimin e shqiptarëve që duan të mbrojnë lumin.

“Gjithçka që bëjmë ka një ndikim në njerëzit dhe planetin. Industria e veshjeve është një nga shkelësit më të këqij të abuzimeve të punës dhe ndotjes që nxit krizën e klimës. Nuk ka pse të jetë kështu.

Patagonia synon të përdorë burimet që ata kanë zërin e tyre, biznesin e tyre dhe komunitetin e tyre për të bërë diçka në lidhje me krizën tonë të klimës. Nga mbështetja e të rinjve që luftojnë kundër naftës, deri në padi ndaj ish-presidentit amerikan, Patagonia ndërmerr veprime mbi çështjet më të ngutshme mjedisore me të cilat përballet bota jonë.

@patagoniaeurope ka përdorur zërin e tyre në ‘Blue Heart’ një film që synon të ndihmojë në mbrojtjen e Gadishullit Ballkanik. Shtëpia e disa prej lumenjve të fundit të egër në Evropë dhe megjithatë ata janë nën kërcënim nga më shumë se 3,000 zhvillime të propozuara të hidrocentraleve të cilat do të shkatërronin jo vetëm zona të mëdha të habitatit natyror të paprekur më parë, por edhe kulturat e shumta dhe të larmishme të rajonit.

Një film i dytë për këtë çështje mjedisore do të lançohet në kanalet e Patagonia Europe në muajt e ardhshëm. Ju gjithashtu mund të mësoni më shumë rreth luftës së vazhdueshme për të mbrojtur këtë rajon duke ndjekur”– skruan ajo.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu