Një shkencëtar britanik ka paralajmëruar se një tjetër sëmundje që shkakton pandemi, mund të kërcënojë njerëzit. Mark Ëoolhouse shtoi se është e vështirë të thuhet se kur mund të shfaqet një sëmundje e tillë, pasi është i paparashikueshme. Eksperti i epidemiologjisë së sëmundjeve infektive në Universitetin e Edinburgut tha se “gripi pandemik” është në krye të listës për t’u shqetësuar, ndërsa theksoi se ekziston një varg i tërë virusesh të tjerë për të cilët duhet të kemi kujdes.

Më konkretisht, ai është shprehur se:

Kërcënimi është shumë real dhe bota duhet të fillojë të përgatitet për “Sëmundja X”.
Ndërkohë, ai shtoi se çdo një apo dy vite, shkencëtarë zbulojnë një ose dy viruse që janë të transmetueshëm tek njerëzit.

Burimi: www.dailymail.co.uk | joq.al

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu