“France Football” ka njoftuar se çmimi prestigjioz i “Topit të Artë” nuk do të jepet këtë vit dhe nuk do të kemi një fitues.

Për shkak të kushteve të krijuara nga Koronavirusi, është marrë vendimi që këtë vit të mos jepet “Topi i Artë”, i cili në vitet e fundit është dominuar nga Kristiano Ronaldo dhe Leo Mesi.

Kjo ndodh për herë të parë nga viti 1956 dhe lojtarët që shpresonin ta fitonin këtë vit, duhet të presin të paktën edhe një vit tjetër, për ta tentuar përsëri atë.

“Një vit si ky aktuali nuk duhet dhe nuk mund të trajtohet si i zakonshëm. Për shkak se drejtësia që mbizotëron për këtë titull nderi nuk mund të ruhej, në veçanti në nivelin statistikor dhe gjithashtu në përgatitje pasi që të gjithë aspirantët për çmimin nuk mund të strehohen në të njëjtën varkë, disa pasi kanë parë sezonin e tyre të prerë në mënyrë radikale , të tjerët jo. Pra, si mund ta krahasojmë të pakrahasueshëm? Sepse ne nuk kemi dashur të vendosim një yll të pashlyeshëm në listën e çmimeve si “trofeu i fituar në rrethana të jashtëzakonshme për shkak të krizës shëndetësore Covid-19” .

Pas situatës së krijuar asgjë nuk ka qenë e njëjtë për të gjithë, përkundrazi ka qenë shumë larg panoramës së zakonshme. Për shkak të afërsisht 220 jurive tona (burra dhe gra të kombinuar) të shpërndarë në të gjithë botën, disa mund të jenë hutuar ose larguar nga misioni i tyre i vëzhgimit për shkak të përparësive të tjera dhe emergjencave për të menaxhuar. Në këto kohë të turbullta, marrja e një pushimi është një luks dhe një domosdoshmëri e paçmueshme. Kështu që ai futboll, në tërësi, rifiton vrullin, pasionin dhe emocionin. Nuk mund të presë “Topin e Artë”…”, thuhet në njoftim.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu