Një qytet në Alaskë do t’i “thuaj lamtumirë” dritës së diellit për dy muajt e ardhshëm. Dielli lind dhe perëndon Qyteti i vogël i vendosur në veri të Rrethit Arktik në Utqiagvik të Alaskës, i njohur më parë si Barrow, ka hyrë në fazën e tij vjetore të errësirës.

Moteorologia, Allison Chinchar tha se:

“Nata polare është një fenomen normal që ndodh çdo dimër për Barroë dhe çdo qytet tjetër brenda rrethit Arktik.”
Ngjarja ndodh çdo dimër për shkak të boshtit të Tokës. Qyteti nuk është i vetmi në Alaskë që përjeton këtë fenomen, por është i pari në listën e vendndodhjeve të natës polare për shkak të largësisë në veri.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu